Finska pinnar

Betyg (44 st)

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker eller 1 dl Dansukker Florsocker
200 g smör eller margarin

Pensling
äggvita

Garnering
Dansukker Pärlsocker
hackad mandel

Instruktioner

Arbeta samman vetemjöl, socker och smör till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i pärlsocker och mandel. Lägg kakorna på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Låt de finska pinnarna svalna på galler. Förvaras torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.