Finska pinnar

En klassisk småkaka med pärlsocker och hackad mandel. Lika gott som det låter och underbart på fikabordet.

45-50 st

PT1H15M
PT0M
Småkakor

75 min

Betyg (50 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
200 g smör, rumstempererat

Garnering
äggvita
Dansukker Pärlsocker
hackad mandel

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Arbeta samman ingredienserna till en deg, plasta och lägg i kylen ca 30 min.

Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker och hackad mandel.

Grädda mitt i ugnen i 12-15 min beroende på form och storlek. Låt kakorna svalna på galler. Förvara torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!