Finska pinnar med apelsinskal och mandel

- Recept Anne au Chocolat
Klassiska finska pinnar med smak av apelsin och både danskt och svenskt pärlsocker.

80–90 st.

Betyg (8 st)

Ingredienser

375 g vetemjöl
250 g kallt smör i tärningar
¼ tsk salt
Finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
1 äggula
100 g Dansukker Strösocker

Äggvita till pensling
40 g mandel
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Förvärm ugnen till 200 grader varmluft. Lägg mjöl, smör, salt och apelsinskal i en matberedare och kör till en slät smet. Vispa ihop äggula och socker i en skål och tillsätt sedan till övriga ingredienser. Rör snabbt samman degen och rulla sedan ut den till fingertjocka stänger. Platta till dem lätt (till 4–5 mm tjocklek). Pensla med äggvita och strö över pärlsocker och hackad mandel. Skär finska pinnarna till 2–3 cm längd och lägg dem på en plåt med lite avstånd emellan. Grädda gyllenbruna i 8–10 minuter. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.