Finska pinnar med apelsinskal och mandel

Klassiska finska pinnar med smak av apelsin och både danskt och svenskt pärlsocker.
- Recept Anne au Chocolat

80–90 st.

Betyg (6 st)

Ingredienser

375 g vetemjöl
250 g kallt smör i tärningar
¼ tsk salt
Finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
1 äggula
100 g Dansukker Strösocker

Äggvita till pensling
40 g mandel
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Förvärm ugnen till 200 grader varmluft. Lägg mjöl, smör, salt och apelsinskal i en matberedare och kör till en slät smet. Vispa ihop äggula och socker i en skål och tillsätt sedan till övriga ingredienser. Rör snabbt samman degen och rulla sedan ut den till fingertjocka stänger. Platta till dem lätt (till 4–5 mm tjocklek). Pensla med äggvita och strö över pärlsocker och hackad mandel. Skär finska pinnarna till 2–3 cm längd och lägg dem på en plåt med lite avstånd emellan. Grädda gyllenbruna i 8–10 minuter. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.