Finska pinnar med apelsinskal och mandel

80–90 st.
Klassiska finska pinnar med smak av apelsin och både danskt och svenskt pärlsocker.
Finska pinnar med apelsinskal och mandel
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 375 g vetemjöl
  • 250 g kallt smör i tärningar
  • ¼ tsk salt
  • Finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
  • 1 äggula
  • 100 g Dansukker Strösocker

  • Äggvita till pensling
  • 40 g mandel
  • Dansukker Pärlsocker

Förvärm ugnen till 200 grader varmluft. Lägg mjöl, smör, salt och apelsinskal i en matberedare och kör till en slät smet. Vispa ihop äggula och socker i en skål och tillsätt sedan till övriga ingredienser. Rör snabbt samman degen och rulla sedan ut den till fingertjocka stänger. Platta till dem lätt (till 4–5 mm tjocklek). Pensla med äggvita och strö över pärlsocker och hackad mandel. Skär finska pinnarna till 2–3 cm längd och lägg dem på en plåt med lite avstånd emellan. Grädda gyllenbruna i 8–10 minuter. Låt svalna.

Recept Anne au Chocolat för Dansukker