Finska pinnar

Klassiska småkakor gjorda av mördeg. Forma som avlånga pinnar och toppa med pärlsocker och krossad mandel.

Betyg (49 st)

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker eller 1 dl Dansukker Florsocker
200 g smör 

Pensling
äggvita

Garnering
Dansukker Pärlsocker
hackad mandel

Instruktioner

Arbeta samman vetemjöl, socker och smör till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i pärlsocker och mandel. Lägg kakorna på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Låt de finska pinnarna svalna på galler. Förvaras torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.