Fläder Collins

Skaka ihop sommarens läckraste drink med fläder och citron. Rimma kanten på glaset med socker och mynta. En riktig sommarsuccé!

1 drink

10 minuter

Betyg (108 st)

Ingredienser

6 cl koncentrerad flädersaft
3 cl citronsaft
2 cl Dansukker Svensk Vit Sirap
4 cl gin, valfritt
Is 
Sodavatten

Garnering
1 lime
3 myntablad 
1 msk Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Muddla/mortla socker och mynta i en skål. Gnid lite lime längs kanten på glaset och doppa sedan i mynta- och sockerblandningen.

Fyll glaset med is. Blanda flädersaft, citronsaft, sirap och is i en shaker. Skaka tills kall och sila upp i glaset. Toppa med soda.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.