Fläderblomsgranité

Fläderblomsgranité, en festlig dryck att bjuda på. Blanda fläderssaft, glykossirap och vitt vin i en form och frys. Servera i frysta glas, toppa med mynta!

Betyg (28 st)

Ingredienser

1 1/2 msk Dansukker Florsocker
3 dl vatten
1/2 dl Dansukker Glykossirap
pressad limesaft från 1 lime + skal, gärna obesprutad
1/2 dl koncentrerad fläderblomssaft
färsk mynta
3 msk vitt vin (kan uteslutas)

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en bunke.

Häll ut blandningen i en långpanna och ställ den i frysen.

Rör med jämna mellanrum med en gaffel så det blir fina iskristaller.

Servera gärna i frysta glas, då smälter granitén långsammare.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.