Fläderblomssaft med muscovado

Fläderblomssaft är en klassiker. Smaksätt saften med muscovaorörsocker så blir drycken ännu festligare. Bjud på fläderblomssaft en varm sommardag!

cirka 2 1/2 liter

20 minuter + 3 dagar

Betyg (29 st)

Ingredienser

40 färska blomklasar
saft och skal av 3 citroner
2 liter kokande vatten
16 dl Dansukker Strösocker
4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
50 g citronsyra

Instruktioner

Skölj blomklasarna. Lägg blommorna i en hink eller stor skål och tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Koka upp vattnet och tillsätt sockret och citronsyra, rör tills det löst sig. Häll vätskan över blommorna. Täck över hinken/skålen och låt stå kallt i 3 dygn. Sila av saften i en silduk. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp eller frys saften.

Se film: Så här gör du Fläderblomssaft

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?