Fläderblomssaft med muscovado

cirka 2 1/2 liter 20 minuter + 3 dagar
Fläderblomssaft med muscovado
Betyg: (4st)

Ingredienser

  • 40 färska blomklasar
  • saft och skal av 3 citroner
  • 2 liter kokande vatten
  • 16 dl Dansukker Strösocker
  • 4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 50 g citronsyra

Skölj blomklasarna. Lägg blommorna i en hink eller stor skål och tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Koka upp vattnet och tillsätt sockret och citronsyra, rör tills det löst sig. Häll vätskan över blommorna. Täck över hinken/skålen och låt stå kallt i 3 dygn. Sila av saften i en silduk. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp eller frys saften.

 

Se film: Så här gör du Fläderblomssaft

Receptet är framtaget av

Dansukker