Flarn med kardemumma

Spröda flarn med kardemumma är goda och knäckiga småkakor. Dessutom extra goda till frusen yoghurt eller vaniljglass. Här bjuder vi på ett extra festligt recept på flarn med kardemumma och citrussallad.

8 portioner

PT1H

1,5 timme + 3 timmar frystid

Betyg (89 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Frusen yoghurt
6 dl naturell yoghurt 10 %
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Glykossirap

Limelag
saften av 2 lime (ca 3 msk)
3 msk Dansukker Strösocker

Kardemummaflarn
50 g smör
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
4 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 msk vetemjöl
1 tsk kardemumma, malen

Citrussallad
2 grapefrukt
2 apelsiner
2 blodapelsiner

Garnering
1 granatäpple
mynta

Instruktioner

Börja med den frusna yoghurten. Blanda ihop alla ingredienserna och rör till en slät smet och häll i en form. Låt stå i frysen i minst 3 timmar.

Förbered limelagen genom att koka upp limesaften och sockret. Koka tills sockret smält och lagen blivit lite tjock. Låt svalna.

Gör under tiden kardemummaflarn. Sätt ugnen på 175 °C.

Smält smör och sirap i en kastrull. Tillsätt socker och rör om. Häll i mjöl och kardemumma i kastrullen och blanda till en jämn smet.

Låt stå kallt tills smeten kan rullas till kulor.

Rulla 16 små kulor som senare formas till tacoskal eller 8 stora som formas till korgar. Lägg kulorna glest på en bak pappersklädd plåt, 3 4 stycken per plåt.

Grädda i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. Lossa dem försiktigt med en kniv ca 1 minut efter de tagits från ugnen. Lägg flarnen på en gavel så att de formas till tacoskal eller på botten av ett glas så att de formas till korgar. Låt dem svalna.

Vid servering, skala och filéa frukterna och fördela på 8 tallrikar. Lägg ett kardemummaflarn på varje tallrik och en kula frusen yoghurt i flarnet.

Häll limelagen över frukten och yoghurten. Strö över lite garant äpplekärnor på varje tallrik. Garnera med mynta.

Tips. Glykossirap gör yoghurtglassen len och krämig!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!