Ingredienser
25 g jäst
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk Dansukker Brödsirap
1/2 – 1 dl färska örtkryddor t ex oregano, timjan eller basilika
2 1/2 dl durumvetemjöl
ca 6 dl vetemjöl special
Pensling och garnering
1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater skurna i bitar
15-18 svarta, halverade oliver
1/4 dl pinjekärnor
1 msk flingsalt
Instruktioner
Använd helst matberedare, det är lång arbetstid på brödet.
Smula jästen i degskålen och häll på vattnet och sirapen, rör tills det löst sig. Tillsätt mjölet och kryddorna och arbeta degen på låg hastighet i 2-3 minuter. Oljan blandas i och degen arbetas i ytterligare 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta nu degen på hög hastighet tills degen släpper skålens kanter, 5-8 minuter.
Pensla en långpanna med olivolja och lägg i degen. Pensla ovansidan med olivolja och täck därefter med plastfilm. Låt jäsa i 2 timmar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och skär den i tre längder som i sin tur skärs i 5-6 lika stora bitar. Lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja och riven vitlök. Gör fördjupningar med fingrarna i degplattorna och pensla med oljan. Tryck ner två olivhalvor och ett par bitar tomat i varje halva. Strö över pinjekärnor och flingsalt.
Sätt in plåten i 250 °C varm ugn och spruta in rejält med vatten med hjälp av en blomspruta. Grädda i 8 minuter. Låt svalna på galler. Focaccian går utmärkt att frysa. Frysta bröd värmes ett par minuter i ugnen innan serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?