Focaccia

15-18 stycken

Betyg (16 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 dl vatten
25 g jäst
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk Dansukker Brödsirap
1/2 – 1 dl färska örtkryddor t ex oregano, timjan eller basilika
2 1/2 dl durumvetemjöl
ca 6 dl vetemjöl special

Pensling och garnering
1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater skurna i bitar
15-18 svarta, halverade oliver
1/4 dl pinjekärnor
1 msk flingsalt

Instruktioner

Använd helst matberedare, det är lång arbetstid på brödet.

Smula jästen i degskålen och häll på vattnet och sirapen, rör tills det löst sig. Tillsätt mjölet och kryddorna och arbeta degen på låg hastighet i 2-3 minuter. Oljan blandas i och degen arbetas i ytterligare 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta nu degen på hög hastighet tills degen släpper skålens kanter, 5-8 minuter.

Pensla en långpanna med olivolja och lägg i degen. Pensla ovansidan med olivolja och täck därefter med plastfilm. Låt jäsa i 2 timmar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och skär den i tre längder som i sin tur skärs i 5-6 lika stora bitar. Lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja och riven vitlök. Gör fördjupningar med fingrarna i degplattorna och pensla med oljan. Tryck ner två olivhalvor och ett par bitar tomat i varje halva. Strö över pinjekärnor och flingsalt.

Sätt in plåten i 250 °C varm ugn och spruta in rejält med vatten med hjälp av en blomspruta. Grädda i 8 minuter. Låt svalna på galler. Focaccian går utmärkt att frysa. Frysta bröd värmes ett par minuter i ugnen innan serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!