Ingredienser
25 g jäst
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk Dansukker Brödsirap
1/2 – 1 dl färska örtkryddor t ex oregano, timjan eller basilika
2 1/2 dl durumvetemjöl
ca 6 dl vetemjöl special
Pensling och garnering
1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater skurna i bitar
15-18 svarta, halverade oliver
1/4 dl pinjekärnor
1 msk flingsalt
Instruktioner
Använd helst matberedare, det är lång arbetstid på brödet.
Smula jästen i degskålen och häll på vattnet och sirapen, rör tills det löst sig. Tillsätt mjölet och kryddorna och arbeta degen på låg hastighet i 2-3 minuter. Oljan blandas i och degen arbetas i ytterligare 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta nu degen på hög hastighet tills degen släpper skålens kanter, 5-8 minuter.
Pensla en långpanna med olivolja och lägg i degen. Pensla ovansidan med olivolja och täck därefter med plastfilm. Låt jäsa i 2 timmar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och skär den i tre längder som i sin tur skärs i 5-6 lika stora bitar. Lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja och riven vitlök. Gör fördjupningar med fingrarna i degplattorna och pensla med oljan. Tryck ner två olivhalvor och ett par bitar tomat i varje halva. Strö över pinjekärnor och flingsalt.
Sätt in plåten i 250 °C varm ugn och spruta in rejält med vatten med hjälp av en blomspruta. Grädda i 8 minuter. Låt svalna på galler. Focaccian går utmärkt att frysa. Frysta bröd värmes ett par minuter i ugnen innan serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!