Fragilité med blåbär- och hallonmousse

Fragilité är en mjuk marängtårta och tillsammans med blåbär- och hallonmousse blir det en härlig sommartårta. Fragilité med blåbär- och hallonmousse passar perfekt till sommarens alla kalas!

10 portioner

PT1H

1,5 timme

Betyg (134 st)

Sätt betyg

Ingredienser

125 g hasselnötter
2 dl Dansukker Farinsocker
5 äggvitor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Blåbär- och hallonmousse
150 g blåbär
150 g hallon
1 dl vatten
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk majsstärkelse
1-2 tsk vatten
5 dl vispgrädde

Garnering
Dansukker Florsocker
färska bär

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga bort så mycket skal som möjligt. Mixa hasselnötterna och tillsätt farinsocker under tiden. Ställ åt sidan.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner hasselnötterna i marängen.

Bred ut ett jämnt lager av 2/3 delar av smeten på en plåt med bakplåtspapper, 30x40 cm. Rita en rektangel, 20x30 cm på ett nytt bakplåtspapper och lägg detta på en plåt. Bred ut resterande smet i rektangeln.

Grädda en plåt i taget i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt bottnarna svalna.

Gör under tiden moussen. Koka bären tillsammans med vattnet i cirka 5 minuter. Tillsätt socker och koka ytterligare i 5 minuter.

Blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i bärkompotten. Låt koka 2-3 minuter. Ställ åt sidan för att svalna helt.

Vispa grädden och vänd ner den i bärkompotten.

Skär den stora hasselnötsbotten på mitten. Lägg en av bottnarna på ett fat, bred över hälften av moussen och lägg på nästa botten. Bred på ett nytt lager mousse och lägg sedan på den tredje botten.

Garnerna med färska bär och pudra på florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.