Ingredienser
125 g hasselnötter
2 dl Dansukker Farinsocker
5 äggvitor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
Blåbär- och hallonmousse
150 g blåbär
150 g hallon
1 dl vatten
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk majsstärkelse
1-2 tsk vatten
5 dl vispgrädde
Garnering
Dansukker Florsocker
färska bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 °C.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga bort så mycket skal som möjligt. Mixa hasselnötterna och tillsätt farinsocker under tiden. Ställ åt sidan.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner hasselnötterna i marängen.
Bred ut ett jämnt lager av 2/3 delar av smeten på en plåt med bakplåtspapper, 30x40 cm. Rita en rektangel, 20x30 cm på ett nytt bakplåtspapper och lägg detta på en plåt. Bred ut resterande smet i rektangeln.
Grädda en plåt i taget i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt bottnarna svalna.
Gör under tiden moussen. Koka bären tillsammans med vattnet i cirka 5 minuter. Tillsätt socker och koka ytterligare i 5 minuter.
Blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i bärkompotten. Låt koka 2-3 minuter. Ställ åt sidan för att svalna helt.
Vispa grädden och vänd ner den i bärkompotten.
Skär den stora hasselnötsbotten på mitten. Lägg en av bottnarna på ett fat, bred över hälften av moussen och lägg på nästa botten. Bred på ett nytt lager mousse och lägg sedan på den tredje botten.
Garnerna med färska bär och pudra på florsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.