Ingredienser
150 g mandlar
50 g pistagenötter, skalade
100 g vatten
150g mild honung
150 g Dansukker Glykossirap
200 g Dansukker Svenskt Strösocker
50 g äggvita
20 g Dansukker Svenskt Strösocker
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C. Klä en form (ca 18x18 cm) med bakplåtspapper och pudra botten med florsocker.
Rosta mandlarna och pistagenötterna i ugnen i 5 minuter.
Blanda vatten, honung, glykossirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka på hög värme till 145°C utan att röra om.
Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan med 20g socker till ett fast skum. Ta av sockerlagen från plattan vid 145°C och häll ner i marängsmeten i en tunn stråle medan du vispar. Vispa kraftigt i minst tio minuter tills massan är seg och rumstempererad. Vänd i nötterna och häll smeten i formen. Pudra över florsocker. Täck med bakplåtspapper och tryck ut nougaten jämnt. Förvara nougaten svalt i en lufttät behållare. Ta fram och skär i portionsbitar vid servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.