Ingredienser
150 g mandlar
50 g pistagenötter, skalade
100 g vatten
150g mild honung
150 g Dansukker Glykossirap
200 g Dansukker Svenskt Strösocker
50 g äggvita
20 g Dansukker Svenskt Strösocker
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C. Klä en form (ca 18x18 cm) med bakplåtspapper och pudra botten med florsocker.
Rosta mandlarna och pistagenötterna i ugnen i 5 minuter.
Blanda vatten, honung, glykossirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka på hög värme till 145°C utan att röra om.
Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan med 20g socker till ett fast skum. Ta av sockerlagen från plattan vid 145°C och häll ner i marängsmeten i en tunn stråle medan du vispar. Vispa kraftigt i minst tio minuter tills massan är seg och rumstempererad. Vänd i nötterna och häll smeten i formen. Pudra över florsocker. Täck med bakplåtspapper och tryck ut nougaten jämnt. Förvara nougaten svalt i en lufttät behållare. Ta fram och skär i portionsbitar vid servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.