Fransk nougat

Den perfekta franska nougaten med precis rätt konsistens. En säker vinnare på godisfatet. Kan också förvandlas till den perfekta gå bort-presenten i snygg förpackning.

Betyg (90 st)

Sätt betyg

Ingredienser

150 g mandlar
50 g pistagenötter, skalade
100 g vatten
150g mild honung
150 g Dansukker Glykossirap
200 g Dansukker Svenskt Strösocker
50 g äggvita
20 g Dansukker Svenskt Strösocker 

Garnering
Dansukker Florsocker 

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.  Klä en form (ca 18x18 cm) med bakplåtspapper och pudra botten med florsocker.

Rosta mandlarna och pistagenötterna i ugnen i 5 minuter.

Blanda vatten, honung, glykossirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka på hög värme till 145°C utan att röra om.

Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan med 20g socker till ett fast skum. Ta av sockerlagen från plattan vid 145°C och häll ner i marängsmeten i en tunn stråle medan du vispar. Vispa kraftigt i minst tio minuter tills massan är seg och rumstempererad. Vänd i nötterna och häll smeten i formen. Pudra över florsocker. Täck med bakplåtspapper och tryck ut nougaten jämnt. Förvara nougaten svalt i en lufttät behållare. Ta fram och skär i portionsbitar vid servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.