Ingredienser
150 g mandlar
50 g pistagenötter, skalade
100 g vatten
150g mild honung
150 g Dansukker Glykossirap
200 g Dansukker Svenskt Strösocker
50 g äggvita
20 g Dansukker Svenskt Strösocker 
Garnering
Dansukker Florsocker 
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C. Klä en form (ca 18x18 cm) med bakplåtspapper och pudra botten med florsocker.
Rosta mandlarna och pistagenötterna i ugnen i 5 minuter.
Blanda vatten, honung, glykossirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka på hög värme till 145°C utan att röra om.
Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan med 20g socker till ett fast skum. Ta av sockerlagen från plattan vid 145°C och häll ner i marängsmeten i en tunn stråle medan du vispar. Vispa kraftigt i minst tio minuter tills massan är seg och rumstempererad. Vänd i nötterna och häll smeten i formen. Pudra över florsocker. Täck med bakplåtspapper och tryck ut nougaten jämnt. Förvara nougaten svalt i en lufttät behållare. Ta fram och skär i portionsbitar vid servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
