Fransk nougat med jordnötter och pistage

Fransk nougat är en av alla julens gobitar. Denna franska sega nougat är gjord med jordnötter och pistage som ger en härlig smak av sött och salt.

ca 35 st.

PT55M

ca 1 timme + 1 dygn

Betyg (108 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g jordnötter, salta
100 g pistagenötter
210 g Dansukker Eko Socker
250 g Dansukker Eko Ljus Sirap
120 g Dansukker Glykossirap
85 g vatten
2 äggvitor (75 g)

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C. Hacka nötterna och rosta i ugnen i 20 minuter.

Blanda socker, sirap, glykossirap och vatten i en kastrull. Koka kraftigt utan lock till 150°C. Använd termometer för att hålla koll på temperaturen.

Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan till ett fast skum. När sockerlagen kokat upp till rätt temperatur, häll ner sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar kraftigt.

Fortsätt vispa tills massan är tjock och seg i ca 10 minuter. Ju längre vispning,
desto segare och fastare nougat. Blanda ner de rostade nötterna.

Häll upp smeten i en lätt oljad form med bakplåtspapper i, ca 20x30 cm. Tryck ut nougaten jämnt i formen med lätt oljade händer.

Låt nougaten stelna i rumstemperatur över natten. Pudra med florsocker och skär den i småbitar. Förvara i burk med lock, med smörgåspapper mellan bitarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!