Fransk nougat med jordnötter och pistage

Fransk nougat med jordnötter och pistage

ca 35 st. ca 1 timme + 1 dygn
Fransk nougat är en av alla julens gobitar. Denna franska sega nougat är gjord med jordnötter och pistage som ger en härlig smak av sött och salt.
Fransk nougat med jordnötter och pistage
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 200 g jordnötter
  • 100 g pistagenötter
  • 210 g Dansukker Eko Socker
  • 250 g Dansukker Eko Ljus Sirap
  • 120 g Dansukker Glykossirap
  • 85 g vatten
  • 2 äggvitor (75 g)

Sätt ugnen på 125°C. Hacka nötterna och rosta i ugnen i 20 minuter.

Blanda socker, sirap, glykossirap och vatten i en kastrull. Koka kraftigt utan lock till 150°C. Använd termometer för att hålla koll på temperaturen.

Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan till ett fast skum. När sockerlagen kokat upp till rätt temperatur, häll ner sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar kraftigt.

Fortsätt vispa tills massan är tjock och seg i ca 10 minuter. Ju längre vispning,
desto segare och fastare nougat. Blanda ner de rostade nötterna.

Häll upp smeten i en lätt oljad form med bakplåtspapper i, ca 20x30 cm. Tryck ut nougaten jämnt i formen med lätt oljade händer.

Låt nougaten stelna i rumstemperatur över natten. Pudra med florsocker och skär den i småbitar. Förvara i burk med lock, med smörgåspapper mellan bitarna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;