Sätt ugnen på 125°C. Hacka nötterna och rosta i ugnen i 20 minuter.
Blanda socker, sirap, glykossirap och vatten i en kastrull. Koka kraftigt utan lock till 150°C. Använd termometer för att hålla koll på temperaturen.
Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan till ett fast skum. När sockerlagen kokat upp till rätt temperatur, häll ner sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar kraftigt.
Fortsätt vispa tills massan är tjock och seg i ca 10 minuter. Ju längre vispning,
desto segare och fastare nougat. Blanda ner de rostade nötterna.
Häll upp smeten i en lätt oljad form med bakplåtspapper i, ca 20x30 cm. Tryck ut nougaten jämnt i formen med lätt oljade händer.
Låt nougaten stelna i rumstemperatur över natten. Pudra med florsocker och skär den i småbitar. Förvara i burk med lock, med smörgåspapper mellan bitarna.
Receptet är framtaget av