Fredriks Gelato

Fredriks Gelato, en krämig glass på kondenserad mjölk med en salt kolasås som bryter av det söta. Gelato och kolasås är den perfekta efterrätten.

6 portioner Tid: 15 minuter + 6–7 timmar i frys

Betyg (149 st)

Sätt betyg

Ingredienser

5 dl vispgrädde, 40 %
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 390 g
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Smaksättning
ev hackad choklad, kanderade nötter eller hemmagjord sylt

Salt kolasås
200 g smör
2 dl vispgrädde, 40 %
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 tsk vaniljpulver eller skrapet från 1 vaniljstång
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk ekologisk kakao
3 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
flingsalt
ev glasstrutar

Instruktioner

Krämig glass som får väldigt fin konsistens och är supergod till kolasåsen som har lite sälta.

Gör så här
1. Vispa grädden hårt och tillsätt sedan den kondenserade mjölken och vaniljsocker.
2. Smaksätt eventuellt glassen med grovt hackad choklad, grovt hackade kanderade nötter eller rippla glassmeten med en hemmagjord sylt.
3. Frys smeten i 6–7 timmar.
4. Kolasås: Smält smöret utan att det blir brynt. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop cirka 5 minuter till en ganska tjock kolasås. Låt såsen svalna. 
5.  Ta fram glassen en stund före servering och fyll eventuellt i strutar. Servera med kolasåsen som du toppar med lite flingsalt.

Recept Fredrik Rosell, Norrtälje

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.