Ingredienser
5 dl vispgrädde, 40 %
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 390 g
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Smaksättning
ev hackad choklad, kanderade nötter eller hemmagjord sylt
Salt kolasås
200 g smör
2 dl vispgrädde, 40 %
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 tsk vaniljpulver eller skrapet från 1 vaniljstång
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk ekologisk kakao
3 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
flingsalt
ev glasstrutar
Instruktioner
Krämig glass som får väldigt fin konsistens och är supergod till kolasåsen som har lite sälta.
Gör så här
1. Vispa grädden hårt och tillsätt sedan den kondenserade mjölken och vaniljsocker.
2. Smaksätt eventuellt glassen med grovt hackad choklad, grovt hackade kanderade nötter eller rippla glassmeten med en hemmagjord sylt.
3. Frys smeten i 6–7 timmar. 
4. Kolasås: Smält smöret utan att det blir brynt. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop cirka 5 minuter till en ganska tjock kolasås. Låt såsen svalna. 
5.  Ta fram glassen en stund före servering och fyll eventuellt i strutar. Servera med kolasåsen som du toppar med lite flingsalt.
Recept Fredrik Rosell, Norrtälje
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
