Frisk citrusglass med kardemumma

Hemmagjord citrusglass med kardemumma. En frisk avslutning på middagen eller att avnjuta en varm sommardag.

PT10M
Betyg (33 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 msk kardemummakapslar, gärna gröna
2 obesprutade apelsiner
2 obesprutade clementiner
4 äggulor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
5 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

Garnering
1 obesprutad apelsin
1 dl Dansukker Vit Sirap
1 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl grädde

Instruktioner

Tryck sönder kardemummakapslarna och ta bort skalet. Riv skalet på citrusfrukterna och pressa ur saften. Lägg saften, skalet och kardemumman i en kastrull och sjud tills hälften av saften återstår. Låt svalna. Vispa äggulorna och sockret lätt och pösigt. Koka upp grädden och sirapen. Häll den varma grädden i små skvättar under kraftig vispning ner i äggsmeten. Sila därefter ner den avsvalnade saften. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller häll den i en form och ställ i frysen i minst 5 timmar. Rör om en gång i halvtimmen. Skär av skalet på apelsinen och strimla det fint. Koka det mjukt i sirapen. Blanda florsocker, vaniljsocker, kakao och grädde i en kastrull och koka upp. Skeda upp glassen i glas eller på assietter och garnera med apelsinskal och lite ringlad chokladsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!