Frisk sommarbål med jordgubbssirap

cirka 10 glas
Frisk sommarbål med jordgubbssirap
Betyg: (56st)

Ingredienser

1 citron
2 lime
2 nektariner
2 dl färska hallon
1 dl färska björnbär
2 dl jordgubbar
1 dl jordgubbssirap
2 l fruktsoda
is

Jordgubbssirap
500 g jordgubbar
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
1 dl Dansukker Strösocker

Börja med jordgubbssirapen: Koka upp jordgubbarna med sockret, låt koka 5-10 minuter.

Pressa dem genom en finmaskig sil. Blanda med muscovadosirap.

Häll upp i en rengjord flaska. Förvara svalt.

Till bålen: Skär citroner, lime och nektarin.

Lägg is i en skål, lägg i frukten och bären. Häll på fruktsoda och jordgubbssirap.

Receptet är framtaget av

Dansukker