Frukostbullar

Finns det något godare än nybakta frukostbullar? Superenkla bullar som gör helgfrukosten ännu lyxigare. Servera dina nybakta bullar med hemgjord marmelad.

20 stycken

1,5 timme

Betyg (202 st)

Ingredienser

5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
1⁄2 dl rågflingor
3 msk Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
cirka 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
potatismjöl

Instruktioner

Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Låt svalna till 37 °C. Smula jästen i en skål, häll på degvätskan. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt rågflingor, brödsirap och salt. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Jäs under bakduk i 30 minuter. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 20 lika stora bitar. Doppa ena sidan av bullen i potatismjöl och lägg med mjölsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 225 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.