Frukostbullar - Recept

Frukostbullar

20 stycken 1,5 timme
Finns det något godare än nybakta frukostbullar? Superenkla bullar som gör helgfrukosten ännu lyxigare. Servera dina nybakta bullar med hemgjord marmelad.
Frukostbullar
Betyg (183st)

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 50 g jäst
  • 1⁄2 dl rågflingor
  • 3 msk Dansukker Brödsirap
  • 1 tsk salt
  • cirka 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
  • potatismjöl

Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Låt svalna till 37 °C. Smula jästen i en skål, häll på degvätskan. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt rågflingor, brödsirap och salt. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Jäs under bakduk i 30 minuter. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 20 lika stora bitar. Doppa ena sidan av bullen i potatismjöl och lägg med mjölsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 225 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

;