Frukostbullar med saffran

cirka 36 stycken
Frukostbullar med saffran
Betyg: (0st)

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 dl rapsolja
1/2 g saffran
1 msk mald anis
1/2 tsk salt
1/2 dl Dansukker Brödsirap
Cirka 18 dl Manitoba Cream (vetemjöl)

Garnering
Valfria frön

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till cirka 37 °C och häll över mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, saffran, anis, salt och sirap. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i två delar som rullas till längder. Skär i bitar som rullas till längder och därefter snurras samman till bullar. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i valfria frön, gärna blandade. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker