Frukostbullar

20 stycken 1,5 timme
Frukostbullar
Betyg: (168st)

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 50 g jäst
  • 1⁄2 dl rågflingor
  • 3 msk Dansukker Brödsirap
  • 1 tsk salt
  • cirka 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
  • potatismjöl

Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Låt svalna till 37 °C. Smula jästen i en skål, häll på degvätskan. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt rågflingor, brödsirap och salt. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Jäs under bakduk i 30 minuter. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 20 lika stora bitar. Doppa ena sidan av bullen i potatismjöl och lägg med mjölsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 225 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker