Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
400 g frukt eller bär
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g mald mandel
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
matfett till pajformen
Nötgrädde
2 dl hasselnötskärnor
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Instruktioner
Hacka samman matfett, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt mjöl och mandel. Vispa grädden fast och vänd ner i smeten.
Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga. Lägg frukt eller bär i skalet och häll på smeten. Strö rörsocker över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 40 minuter.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga bort det mesta av det bruna skalet i en grov handduk. Hacka nötterna. Vispa grädden fast tillsammans med de båda sockersorterna. Tillsätt nöthacket och kesellan och blanda väl. Servera grädden till pajen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!