Frukt/bärpaj med nötgrädde

8 pers

Betyg (8 st)

Ingredienser

Deg
3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning
400 g frukt eller bär
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g mald mandel
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
matfett till pajformen

Nötgrädde
2 dl hasselnötskärnor
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Hacka samman matfett, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme.

Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt mjöl och mandel. Vispa grädden fast och vänd ner i smeten.

Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga. Lägg frukt eller bär i skalet och häll på smeten. Strö rörsocker över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 40 minuter.

Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga bort det mesta av det bruna skalet i en grov handduk. Hacka nötterna. Vispa grädden fast tillsammans med de båda sockersorterna. Tillsätt nöthacket och kesellan och blanda väl. Servera grädden till pajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.