Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
400 g frukt eller bär
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g mald mandel
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
matfett till pajformen
Nötgrädde
2 dl hasselnötskärnor
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Instruktioner
Hacka samman matfett, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt mjöl och mandel. Vispa grädden fast och vänd ner i smeten.
Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga. Lägg frukt eller bär i skalet och häll på smeten. Strö rörsocker över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 40 minuter.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga bort det mesta av det bruna skalet i en grov handduk. Hacka nötterna. Vispa grädden fast tillsammans med de båda sockersorterna. Tillsätt nöthacket och kesellan och blanda väl. Servera grädden till pajen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.