Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
400 g frukt eller bär
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g mald mandel
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
matfett till pajformen
Nötgrädde
2 dl hasselnötskärnor
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Instruktioner
Hacka samman matfett, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt mjöl och mandel. Vispa grädden fast och vänd ner i smeten.
Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga. Lägg frukt eller bär i skalet och häll på smeten. Strö rörsocker över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 40 minuter.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga bort det mesta av det bruna skalet i en grov handduk. Hacka nötterna. Vispa grädden fast tillsammans med de båda sockersorterna. Tillsätt nöthacket och kesellan och blanda väl. Servera grädden till pajen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.