Ingredienser
1/2 dl russin
1/2 dl torkade aprikoser
1 dl apelsinjuice
1 liter vetemjöl (600 g)
1 förpackning torrjäst (röd)
1/2 dl Dansukker Strösocker
150 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl vaniljyoghurt
3 ägg
Fyllning
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl hackad sötmandel, kan uteslutas
Pensling
1 ägg
Garnering
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Lägg aprikoser och russin i en skål och häll på juicen. Låt stå i 2 timmar. Hacka frukten i små bitar.
Blanda vetemjöl, jäst och socker i en skål. Tillsätt matfett, yoghurt, ägg och den hackade frukten och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en avlång platta.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och bre denna på degplattan. Rulla samman och skär rullen i bitar som läggs i pappersformar. Ställ formarna på plåtar och låt jäsa övertäckta på varm plats i minst 2 timmar.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 7 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.