Ingredienser
1/2 dl russin
1/2 dl torkade aprikoser
1 dl apelsinjuice
1 liter vetemjöl (600 g)
1 förpackning torrjäst (röd)
1/2 dl Dansukker Strösocker
150 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl vaniljyoghurt
3 ägg
Fyllning
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl hackad sötmandel, kan uteslutas
Pensling
1 ägg
Garnering
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Lägg aprikoser och russin i en skål och häll på juicen. Låt stå i 2 timmar. Hacka frukten i små bitar.
Blanda vetemjöl, jäst och socker i en skål. Tillsätt matfett, yoghurt, ägg och den hackade frukten och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en avlång platta.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och bre denna på degplattan. Rulla samman och skär rullen i bitar som läggs i pappersformar. Ställ formarna på plåtar och låt jäsa övertäckta på varm plats i minst 2 timmar.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 7 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.