Frusen chokladmoussetårta

cirka 8 portioner

Betyg (4 st)

Ingredienser

Botten
200 g skållad, skalad, mald mandel
3 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg

Mousse
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Sås
1/2 liter (250 g) hallon
2-3 msk Dansukker Florsocker

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Vispa samman mandel, florsocker, sirap, vaniljsocker och ägg i en skål med elvisp. Häll upp smeten i en smord och mjölad springform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Vispa äggulor och muscovadorörsocker pösigt. Vispa grädden fast. Vänd ner den smälta chokladen i äggsmeten och därefter den vispade grädde. Lossa kakan från formen och gör ren formen. Lägg tillbaka kakan i formen. Häll moussen över bottnen och täck med plastfilm. Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar. Mosa hallonen och smaksätt med florsocker. Servera hallonsåsen till tårtan. Sikta florsocker över tårtan vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.