Ingredienser
Botten
200 g skållad, skalad, mald mandel
3 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg
Mousse
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Sås
1/2 liter (250 g) hallon
2-3 msk Dansukker Florsocker
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Vispa samman mandel, florsocker, sirap, vaniljsocker och ägg i en skål med elvisp. Häll upp smeten i en smord och mjölad springform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Vispa äggulor och muscovadorörsocker pösigt. Vispa grädden fast. Vänd ner den smälta chokladen i äggsmeten och därefter den vispade grädde. Lossa kakan från formen och gör ren formen. Lägg tillbaka kakan i formen. Häll moussen över bottnen och täck med plastfilm. Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar. Mosa hallonen och smaksätt med florsocker. Servera hallonsåsen till tårtan. Sikta florsocker över tårtan vid serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.