Frusen chokladmoussetårta

cirka 8 portioner
Frusen chokladmoussetårta
Betyg: (4st)

Ingredienser

Botten
200 g skållad, skalad, mald mandel
3 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg

Mousse
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Sås
1/2 liter (250 g) hallon
2-3 msk Dansukker Florsocker

Garnering
Dansukker Florsocker

Vispa samman mandel, florsocker, sirap, vaniljsocker och ägg i en skål med elvisp. Häll upp smeten i en smord och mjölad springform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Vispa äggulor och muscovadorörsocker pösigt. Vispa grädden fast. Vänd ner den smälta chokladen i äggsmeten och därefter den vispade grädde. Lossa kakan från formen och gör ren formen. Lägg tillbaka kakan i formen. Häll moussen över bottnen och täck med plastfilm. Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar. Mosa hallonen och smaksätt med florsocker. Servera hallonsåsen till tårtan. Sikta florsocker över tårtan vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker