Frusen chokladmoussetårta

cirka 8 portioner

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
200 g skållad, skalad, mald mandel
3 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg

Mousse
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Sås
1/2 liter (250 g) hallon
2-3 msk Dansukker Florsocker

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Vispa samman mandel, florsocker, sirap, vaniljsocker och ägg i en skål med elvisp. Häll upp smeten i en smord och mjölad springform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Vispa äggulor och muscovadorörsocker pösigt. Vispa grädden fast. Vänd ner den smälta chokladen i äggsmeten och därefter den vispade grädde. Lossa kakan från formen och gör ren formen. Lägg tillbaka kakan i formen. Häll moussen över bottnen och täck med plastfilm. Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar. Mosa hallonen och smaksätt med florsocker. Servera hallonsåsen till tårtan. Sikta florsocker över tårtan vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.