Frusen glasspaj

cirka 8 portioner

Betyg (9 st)

Ingredienser

12 digestivekex
3 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggulor
100 g Philadelphia cream cheese
3 dl Dansukker Florsocker
3 äggvitor

Eventuell smaksättning
3/4 dl punsch eller likör
2 dl mixade/mosade bär eller frukt
100 g hackad choklad + 100 g rostade, hackade hasselnötter

Instruktioner

Smula digestivekex i botten på en pajform ca 23 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ åt sidan. Vispa grädde och vaniljsocker fast i en skål. Rör äggulor, ost och florsocker luftigt i en annan skål. Tillsätt valfri smaksättning om så önskas. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en tredje skål. Blanda först ner den vispade grädden i ostblandningen och vänd därefter försiktigt ner äggvitorna. Häll smeten i formen med de smulade kexen. Ställ i frysen i minst 2 timmar. Garnera med färsk frukt eller bär, eller lite riven choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.