Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits

Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits är en efterrätt som passar utmärkt när man vill ha det extra lyxigt. Varför inte avsluta till exempel nyårsmiddagen med fryst bubbel? Servera gärna i festliga drinkglas.

10 glas

PT55M

1 timme + 8 timmar frystid

Betyg (192 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sockerlag
2 dl vatten
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl hallon, ca 200 g

Fryst bubbel
1 flaska mousserande vin, alkoholfritt går lika bra
2 dl kallt vatten

Garnering
citronmeliss

Instruktioner

Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, muscovadorörsocker och hallon i en kastrull. Låt koka i ca 3 minuter.

Häll sockerlagen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket av bären som möjligt. Ställ sockerlagen i kylen så att den blir helt kall.

Häll det mousserande vinet i en plastlåda som rymmer minst 2 liter och tillsätt 2 dl vatten och sockerlagen. Rör om ordentligt. Ställ i frysen i minst 8 timmar.

Vid servering, ta ut det mousserande vinet från frysen och skrapa fram iskristaller genom att dra rispor med en gaffel i det frusna bubblet. Skopa upp iskristallerna med en kall glass-skopa och fördela i glasen.

Dekorera med citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!