Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits

Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits är en efterrätt som passar utmärkt när man vill ha det extra lyxigt. Varför inte avsluta till exempel nyårsmiddagen med fryst bubbel? Servera gärna i festliga drinkglas.

10 glas

1 timme + 8 timmar frystid

Betyg (150 st)

Ingredienser

Sockerlag
2 dl vatten
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl hallon, ca 200 g

Fryst bubbel
1 flaska mousserande vin, alkoholfritt går lika bra
2 dl kallt vatten

Garnering
citronmeliss

Instruktioner

Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, muscovadorörsocker och hallon i en kastrull. Låt koka i ca 3 minuter.

Häll sockerlagen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket av bären som möjligt. Ställ sockerlagen i kylen så att den blir helt kall.

Häll det mousserande vinet i en plastlåda som rymmer minst 2 liter och tillsätt 2 dl vatten och sockerlagen. Rör om ordentligt. Ställ i frysen i minst 8 timmar.

Vid servering, ta ut det mousserande vinet från frysen och skrapa fram iskristaller genom att dra rispor med en gaffel i det frusna bubblet. Skopa upp iskristallerna med en kall glass-skopa och fördela i glasen.

Dekorera med citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.