Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits

Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits är en efterrätt som passar utmärkt när man vill ha det extra lyxigt. Varför inte avsluta till exempel nyårsmiddagen med fryst bubbel? Servera gärna i festliga drinkglas.

10 glas

PT55M

1 timme + 8 timmar frystid

Betyg (192 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sockerlag
2 dl vatten
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl hallon, ca 200 g

Fryst bubbel
1 flaska mousserande vin, alkoholfritt går lika bra
2 dl kallt vatten

Garnering
citronmeliss

Instruktioner

Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, muscovadorörsocker och hallon i en kastrull. Låt koka i ca 3 minuter.

Häll sockerlagen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket av bären som möjligt. Ställ sockerlagen i kylen så att den blir helt kall.

Häll det mousserande vinet i en plastlåda som rymmer minst 2 liter och tillsätt 2 dl vatten och sockerlagen. Rör om ordentligt. Ställ i frysen i minst 8 timmar.

Vid servering, ta ut det mousserande vinet från frysen och skrapa fram iskristaller genom att dra rispor med en gaffel i det frusna bubblet. Skopa upp iskristallerna med en kall glass-skopa och fördela i glasen.

Dekorera med citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.