Ingredienser
Sockerlag
2 dl vatten
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl hallon, ca 200 g
Fryst bubbel
1 flaska mousserande vin, alkoholfritt går lika bra
2 dl kallt vatten
Garnering
citronmeliss
Instruktioner
Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, muscovadorörsocker och hallon i en kastrull. Låt koka i ca 3 minuter.
Häll sockerlagen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket av bären som möjligt. Ställ sockerlagen i kylen så att den blir helt kall.
Häll det mousserande vinet i en plastlåda som rymmer minst 2 liter och tillsätt 2 dl vatten och sockerlagen. Rör om ordentligt. Ställ i frysen i minst 8 timmar.
Vid servering, ta ut det mousserande vinet från frysen och skrapa fram iskristaller genom att dra rispor med en gaffel i det frusna bubblet. Skopa upp iskristallerna med en kall glass-skopa och fördela i glasen.
Dekorera med citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.