Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits

Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits är en efterrätt som passar utmärkt när man vill ha det extra lyxigt. Varför inte avsluta till exempel nyårsmiddagen med fryst bubbel? Servera gärna i festliga drinkglas.

10 glas

1 timme + 8 timmar frystid

Betyg (148 st)

Ingredienser

Sockerlag
2 dl vatten
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl hallon, ca 200 g

Fryst bubbel
1 flaska mousserande vin, alkoholfritt går lika bra
2 dl kallt vatten

Garnering
citronmeliss

Instruktioner

Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, muscovadorörsocker och hallon i en kastrull. Låt koka i ca 3 minuter.

Häll sockerlagen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket av bären som möjligt. Ställ sockerlagen i kylen så att den blir helt kall.

Häll det mousserande vinet i en plastlåda som rymmer minst 2 liter och tillsätt 2 dl vatten och sockerlagen. Rör om ordentligt. Ställ i frysen i minst 8 timmar.

Vid servering, ta ut det mousserande vinet från frysen och skrapa fram iskristaller genom att dra rispor med en gaffel i det frusna bubblet. Skopa upp iskristallerna med en kall glass-skopa och fördela i glasen.

Dekorera med citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.