Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits

Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits

10 glas 1 timme + 8 timmar frystid
Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits är en efterrätt som passar utmärkt när man vill ha det extra lyxigt. Varför inte avsluta till exempel nyårsmiddagen med fryst bubbel? Servera gärna i festliga drinkglas.
Fryst bubbel med hallon och en ton av lakrits
Betyg (137st)

Ingredienser

    Sockerlag

    • 2 dl vatten
    • 3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
    • 4 dl hallon, ca 200 g

    Fryst bubbel

    • 1 flaska mousserande vin, alkoholfritt går lika bra
    • 2 dl kallt vatten

    Garnering

    • citronmeliss

    Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, muscovadorörsocker och hallon i en kastrull. Låt koka i ca 3 minuter.

    Häll sockerlagen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket av bären som möjligt. Ställ sockerlagen i kylen så att den blir helt kall.

    Häll det mousserande vinet i en plastlåda som rymmer minst 2 liter och tillsätt 2 dl vatten och sockerlagen. Rör om ordentligt. Ställ i frysen i minst 8 timmar.

    Vid servering, ta ut det mousserande vinet från frysen och skrapa fram iskristaller genom att dra rispor med en gaffel i det frusna bubblet. Skopa upp iskristallerna med en kall glass-skopa och fördela i glasen.

    Dekorera med citronmeliss.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;