Fryst pannacotta med mangocurd

En enkel men förvinnande god påskdessert. Avsluta påskmiddagen med fryst pannacotta med mangocurd så är dagen fulländad.

4 desserter

PT30M
PT4H
Påskdesserter

ca 30 min + 4 timmar i frysen

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mangocurd
125 g mango
2 msk citron
1 ägg
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
20 g smör, rumstempererat

Pannacotta
4 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Dekoration
citronmeliss
hallon

Instruktioner

Börja med mangocurden. Tina mango och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med citronsaft, ägg och syltsocker. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna, ca 1-3 min. Tillsätt smöret under fortsatt vispning.

Ta kastrullen från värmen och mixa mangocurden helt slät. Låt svalna och häll sedan curden i en runda silikonformar. Ställ i frysen minst 2 timmar.

Gör pannacottan. Koka grädde och gelésocker i ca 30 sekunder. Låt svalna någon minut och häll sedan pannacottan över den frysta mangocurden. Ställ i frysen i ytterligare 2 timmar.

Ta ut från frysen och ta ut från formarna. Lägg på tallrikar och låt tina lite i kylen, ca 30 min innan servering. Dekorera och servera. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.