Ingredienser
Brownie
150 g smör
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 ägg
Jordnötskolatopping
100 g smör
1 1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
3 msk vetemjöl
3 dl salta jordnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Klä botten på en springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och kakao och rör om. Ta bort från värmen och kläck i äggen och tillsätt sedan vetemjölet. Vispa lätt ihop tills du har en jämn smet. Häll över smeten i bakformen.
Jordnötskolatopping
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de andra ingredienserna förutom jordnötterna. Låt kolan sjuda på medelvärme i ca 5 minuter. Ta bort från värmen och rör i jordnötterna.
Häll kolatoppingen över brownien och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Mitten på kakan ska dallra om du skakar lätt på formen, då är kakan klar!
Låt kakan svalna helt innan du serverar den.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!