Fyllda grahamsformar

Fyllda grahamsformar

Cirka 15 stycken
Fyllda grahamsformar med smak av saffran och torkad frukt. Fyll dina spröda grahamsformar med mandel, russin och torkade aprikoser. Servera med grädde.
Fyllda grahamsformar
Betyg (0st)

Ingredienser

Deg
100 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
1/2 g saffran
1 1/2 dl grahamsmjöl
cirka 2 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Florsocker
2 ägg
100 g hackad mandel
100 g russin
100 g tärnade, torkade aprikoser

Garnering
Dansukker Florsocker

Tillbehör
lättvispad grädde

Som ett alternativ till de traditionella mandelmusslorna.

Rör matfett och florsocker smidigt. Tillsätt ägget och saffranet och rör in det i smeten. Arbeta först in grahamsmjölet och därefter vetemjöl tills det är en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Dela degen i 20 bitar och tryck ut i smorda formar. Ställ på plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter i 200°.

Rör matfett och florsocker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. Tillsätt mandel, russin och aprikoser.

Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna något innan de stjälps ur formarna. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera lättvispad grädde till.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;