Deg
100 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
1/2 g saffran
1 1/2 dl grahamsmjöl
cirka 2 dl vetemjöl
Fyllning
50 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Florsocker
2 ägg
100 g hackad mandel
100 g russin
100 g tärnade, torkade aprikoser
Garnering
Dansukker Florsocker
Tillbehör
lättvispad grädde
Som ett alternativ till de traditionella mandelmusslorna.
Rör matfett och florsocker smidigt. Tillsätt ägget och saffranet och rör in det i smeten. Arbeta först in grahamsmjölet och därefter vetemjöl tills det är en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Dela degen i 20 bitar och tryck ut i smorda formar. Ställ på plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter i 200°.
Rör matfett och florsocker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. Tillsätt mandel, russin och aprikoser.
Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna något innan de stjälps ur formarna. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera lättvispad grädde till.
Receptet är framtaget av