Ingredienser
Deg
100 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
1/2 g saffran
1 1/2 dl grahamsmjöl
cirka 2 dl vetemjöl
Fyllning
50 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Florsocker
2 ägg
100 g hackad mandel
100 g russin
100 g tärnade, torkade aprikoser
Garnering
Dansukker Florsocker
Tillbehör
lättvispad grädde
Instruktioner
Som ett alternativ till de traditionella mandelmusslorna.
Rör matfett och florsocker smidigt. Tillsätt ägget och saffranet och rör in det i smeten. Arbeta först in grahamsmjölet och därefter vetemjöl tills det är en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Dela degen i 20 bitar och tryck ut i smorda formar. Ställ på plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter i 200°.
Rör matfett och florsocker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. Tillsätt mandel, russin och aprikoser.
Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna något innan de stjälps ur formarna. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera lättvispad grädde till.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.