Gammaldags opasserat äppelmos

Hemgjord äppelmos är riktigt gott. Gör gammaldags opasserat äppelmos till din frukostgröt och njut! Äppelmos passar till husmanskosten också!

40 minuter

Betyg (197 st)

Ingredienser

1 1/2 kg äpplen
5 dl Dansukker Strösocker
1 dl vatten
pressad saft av 2 citroner
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat

Instruktioner

Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över vatten och citronsaft. Koka upp på svag värme, skumma och låt äpplena sjuda i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Vispa äpplena till mos. Rör ut askorbinsyran och natriuembensoat i lite mos och blanda ner i moset. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut. Förvara kallt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.