Gammaldags opasserat äppelmos - Recept

Gammaldags opasserat äppelmos

40 minuter
Hemgjord äppelmos är riktigt gott. Gör gammaldags opasserat äppelmos till din frukostgröt och njut! Äppelmos passar till husmanskosten också!
Gammaldags opasserat äppelmos
Betyg (141st)

Ingredienser

  • 1 1/2 kg äpplen
  • 5 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl vatten
  • pressad saft av 2 citroner
  • 1 krm askorbinsyra
  • 1 krm natriumbensoat

Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över vatten och citronsaft. Koka upp på svag värme, skumma och låt äpplena sjuda i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Vispa äpplena till mos. Rör ut askorbinsyran och natriuembensoat i lite mos och blanda ner i moset. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut. Förvara kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;