Gelégodis

Gelégodis

Ca 15 st. ca 40 min + 1 dygn
Detta gelégodis gjort på bär och syltsocker är ett gelatinfritt godis. Göra ditt eget godis och håll koll på ingredienserna. Njut av ett plantbaserat godis!
Gelégodis
Betyg (51st)

Ingredienser

  • 500 g valfria bär, frysta (200 g råsaft)
  • 2 dl Dansukker Eko Syltsocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 dl vatten
  • olja till formarna
  • Dansukker Eko Socker att doppa godiset i

Lägg bären i en kastrull och tina på svag värme. Mixa bären och sila genom en finmaskig sil.

Mät upp bärsaften till 200 g och häll den i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker, glykossirap och vatten. Koka på svag värme tills massan håller 120°C.

Smörj formar av silikon, ex. is- eller godisformar med olja och häll i massan. Låt stelna i rumstemperatur i ungefär ett dygn.

Doppa godisbitarna i socker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;