Gelégodis

Detta gelégodis gjort på bär och syltsocker är ett gelatinfritt godis. Göra ditt eget godis och håll koll på ingredienserna. Njut av ett plantbaserat godis!

Ca 15 st.

PT40M

ca 40 min + 1 dygn

Betyg (195 st)

Sätt betyg

Ingredienser

500 g valfria bär, frysta (200 g råsaft)
2 dl Dansukker Eko Syltsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 dl vatten
olja till formarna
Dansukker Eko Socker att doppa godiset i

Instruktioner

Lägg bären i en kastrull och tina på svag värme. Mixa bären och sila genom en finmaskig sil.

Mät upp bärsaften till 200 g och häll den i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker, glykossirap och vatten. Koka på svag värme tills massan håller 120°C.

Smörj formar av silikon, ex. is- eller godisformar med olja och häll i massan. Låt stelna i rumstemperatur i ungefär ett dygn.

Doppa godisbitarna i socker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.