Gelégodis

Detta gelégodis gjort på bär och syltsocker är ett gelatinfritt godis. Göra ditt eget godis och håll koll på ingredienserna. Njut av ett plantbaserat godis!

Ca 15 st.

ca 40 min + 1 dygn

Betyg (71 st)

Ingredienser

500 g valfria bär, frysta (200 g råsaft)
2 dl Dansukker Eko Syltsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 dl vatten
olja till formarna
Dansukker Eko Socker att doppa godiset i

Instruktioner

Lägg bären i en kastrull och tina på svag värme. Mixa bären och sila genom en finmaskig sil.

Mät upp bärsaften till 200 g och häll den i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker, glykossirap och vatten. Koka på svag värme tills massan håller 120°C.

Smörj formar av silikon, ex. is- eller godisformar med olja och häll i massan. Låt stelna i rumstemperatur i ungefär ett dygn.

Doppa godisbitarna i socker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.