Gelégodis

Detta gelégodis gjort på bär och syltsocker är ett gelatinfritt godis. Göra ditt eget godis och håll koll på ingredienserna. Njut av ett plantbaserat godis!

Ca 15 st.

ca 40 min + 1 dygn

Betyg (55 st)

Ingredienser

500 g valfria bär, frysta (200 g råsaft)
2 dl Dansukker Eko Syltsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 dl vatten
olja till formarna
Dansukker Eko Socker att doppa godiset i

Instruktioner

Lägg bären i en kastrull och tina på svag värme. Mixa bären och sila genom en finmaskig sil.

Mät upp bärsaften till 200 g och häll den i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker, glykossirap och vatten. Koka på svag värme tills massan håller 120°C.

Smörj formar av silikon, ex. is- eller godisformar med olja och häll i massan. Låt stelna i rumstemperatur i ungefär ett dygn.

Doppa godisbitarna i socker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.