Gifflar

24 stycken

Betyg (22 st)

Ingredienser

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl olja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
ca 1 l vetemjöl

Fyllning alternativ 1
12 skivor skinka
24 skivor stark ost
1 röd paprika

Fyllning alternativ 2
3 hg köttfärs
1/2 pkt bacon, tärnat
1 finhackad liten gul lök
1 tärnad tomat
2 dl riven ost
salt, peppar
1 tsk Brun Farin
ev 1 klyfta pressad vitlök

Fräs bacon, lök och köttfärs. Tillsätt tomaten. Krydda. Blanda i osten.

Instruktioner

1. Häll vatten i en bunke. Smula därefter i jästen och rör tills den löst sig.

2. Tillsätt sirapen, saltet, oljan och sesamfröna. Arbeta in mjölet, litet i sänder tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 30 min.

3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i tre lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en cirkel som sporras i 8 trekanter.

4. Fördela någon av fyllningarna på den breda delen av trekanterna. Rulla samman från breda änden till den smala spetsiga. Se till att sidorna är stängda så att fyllningen inte rinner ut. Låt jäsa under duk. Sätt ugnen på 225º.

5. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under duk. Går utmärkt att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.