Ginger beer

Ginger beer är en frisk ingefärsdryck som är god både innan och till maten. Garnera gärna din ginger beer med mynta och skivad ingefära för ett festligt intryck.

5 glas

1,5 timme

Betyg (79 st)

Ingredienser

1 1/2 dl ingefära, färsk
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
skal av 3 citroner, gärna obesprutade
2 dl av citronsaften
1 l mineralvatten

Servering
mynta, skivad ingefära, färsk, is

Instruktioner

Tvätta och riv ingefära med skal på. Lägg ingefäran i en skål och pressa ur saften med en mortel. Tillsätt socker.

Riv citronskal och lägg i ingefärablandningen. Mortla tills det vätskar sig ordentligt.

Tillsätt citronjuice och mineralvatten. Ställ i kylen i ca 1 timme. Sila blandningen genom en finmaskig sil.

Lägg is i glasen och häll på ginger beer. Garnera med mynta och skivad ingefära.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.