Gitarrtårta

Smarrig chokladtårta med äppelfyllning. Överraska barnen med en gitarrtårta på kalaset!

Betyg (13 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 ägg
4 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
300 g smält, avsvalnat smör eller margarin

Fyllning
3 dl vispgrädde
3 dl rårivet äpple
1/2 dl Dansukker Florsocker

Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker Florsocker
1/2 - 1 dl kakao
150 g mandelmassa
1 dl Dansukker Florsocker
50 g mörk choklad

Instruktioner

Vispa samman ägg, rörsocker och vaniljsocker. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i matfettet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Skär ut en gitarr med hjälp av en ritad mall eller på frihand. Dela kakan i två bottnar.

Vispa grädden till fast skum. Blanda i florsocker och rivna äpplen. Bred fyllningen på den ena bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå.

Blanda samman den större mängden mandelmassa med florsocker och kakao till en brun marsipan. Kavla ut till en tunn platta som läggs över kakan. Skär till längs kanterna. Ta även ut en cirkel av den mörka marsipanen. Blanda den mindre mängden mandelmassa med rörsocker flor. Kavla även ut denna till en tunn platta. Skär ut en "åtta" som läggs uppe på gitarren. Lägg den mörka cirkeln ovanpå "åttan".

Lägg chokladen i en spritspåse av plast och knyt till ordentligt. Lägg spritspåsen i en skål med hett vatten tills chokladen smält. Skär spetsen av spritspåsen och spritsa ut strängar på gitarren.

För att ge partyt riktig stjärnglans kan fatet garneras med metallstjärnor och gitarren kan garneras med en likadan stjärna som användes till muffinsen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.