Glace au four med pistage- och passionsglass

Glace au four är en fransk dessert med en festlig kombination av glass, tårtbotten och maräng. Vår version av Glace au four innehåller pistage- och passionsglass samt kladdkaksbotten.

8 bitar

1,5 tim + 5 tim frysen

Betyg (4 st)

Ingredienser

Pistage- och passionsglass
8 äggulor
2 dl Dansukker Strösocker
4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Glykossirap

Smaksättning
100 g pistagenötter, skalade
5 st passionsfrukter, med kärnor

Kladdkaksbotten
50 g smör
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 nypor salt

Maräng
3 äggvitor
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
några droppar citron

Instruktioner

Börja med glassarna. Vispa äggulor och socker poröst. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i mjölkblandningen.

Sila genom en finmaskig sil och häll lika mycket smet i två skålar. Tillsätt mixade pistagenötter i den ena skålen och urgröpta passionsfrukter i den andra.

Kör blandningarna i glassmaskin en åt gången eller plasta in skålarna, ca 1,5 liter och ställ i frysen ca 5 tim. Rör om då och då.

Sätt ugnen på 175°C och gör kladdkakan.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl.

Häll smeten i en smord springform, ca 18 cm. Grädda mitt i ugnen 7-8 min. Låt svalna på galler.
Innan servering. Sätt ugnen på 250°C, grill. Ta ut glassen och lägg kakan på en fin ugnsfast form.

Vispa äggvitor och hälften av sockret i en bunke någon min. Tillsätt resten av sockret och citronen. Vispa till ett fast skum.

Skopa upp passionsglassen mitt på kakan och täck med pistageglassen. Stryk på marängen och ställ i ugnen ca 2-4 min, tills marängen fått färg. Servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.