Ingredienser
Kolaglass
4 äggulor
50 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
70 g Dansukker Ljus Sirap
200 ml mjölk
150 ml vispgrädde
140 g Dansukker Glykossirap
Smulpaj
50 g smör, rumstempererat
25 g Dansukker Farinsocker
20 g Dansukker Ljus Sirap
45 g vetemjöl
40 g havregryn
Svartvinbärsglass
400 g svarta vinbär (ca 200 g puré)
70 g Dansukker Ljus Sirap
4 äggulor
50 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
200 ml mjölk
150 ml vispgrädde
140 g Dansukker Glykossirap
Dekoration
pajsmulor
bär
ätbara blommor
Instruktioner
Börja med kolaglassen. Vispa samman äggulor, muscovadosocker och sirap i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.
Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 3 timmar och rör om då och då.
Gör smulpajen. Sätt ugnen på 150°C och blanda ihop alla ingredienser. Smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Häll 2/3 av smulorna i en avlång silikon/brödform, ca 1,5 liter och ställ i frysen ca 20 minuter. Ta ut kolaglassen och skopa över den på smulpajen, bred ut glassen jämnt över smulpajen. Ställ i frysen.
Gör svartvinbärsglassen. Skölj bären och koka upp tillsammans med sirapen. Häll genom en finmaskig sil så att det bara blir puré kvar. Ställ åt sidan.
Vispa samman äggulor och muscovadosocker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt svartvinbärspurén. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.
Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 3 timmar och rör om då och då. Ta ut svartvinbärsglassen och skopa upp den över kolaglassen, bred svartvinbärsglassen jämnt över kolaglassen. Ställ i frysen i minst 2 timmar.
Ta ut glasstårtan ur formen och ställ på ett fat. Dekorera med resten av pajsmulorna, bär och ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?