Glöggpajer

Glöggpajer

cirka 20 stycken
Lyxiga glöggpajer. Spröda bottnar med smak av kardemumma fyllda med bland annat glögg, muscovadosocker och valnötter. Underbart gott till jul!
Glöggpajer
Betyg (16st)

Ingredienser

150 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 krm mald kardemumma
2 äggulor

Fyllning
4 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl glögg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl russin
1 dl hackade valnötter

Garnering
Dansukker Florsocker

Lägg de torra ingredienserna i en skål och tillsätt matfettet skuret i bitar. Finfördela matfettet i mjölblandningen, till en smulig massa. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila övertäckt i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Knäck äggen i en skål och vispa sönder dem lätt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20 minuter. Dofta över florsocker vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;