Glutenfri aprikospaj

cirka 8 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

Pajdeg
150 g riven, kokt potatis
2 dl majsstärkelse
1 dl hirsflingor
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
3/4 dl flytande margarin

Fyllning
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl turkisk yoghurt
300g färska eller konserverade aprikoser

Tillbehör
3 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa gulorna tillsammans med strösockret. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten. Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker och sätt i kylen. Servera pajen ljummen med den vispade grädden till.

Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.