Glutenfri aprikospaj

cirka 8 portioner
Glutenfri aprikospaj
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Pajdeg

    • 150 g riven, kokt potatis
    • 2 dl majsstärkelse
    • 1 dl hirsflingor
    • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 3/4 dl flytande margarin

    Fyllning

    • 2 ägg
    • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 1/2 dl potatismjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 300g färska eller konserverade aprikoser

    Tillbehör

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 msk Dansukker Florsocker

    Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa gulorna tillsammans med strösockret. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten. Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker och sätt i kylen. Servera pajen ljummen med den vispade grädden till.

    Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker