Ingredienser
Pajdeg
150 g riven, kokt potatis
2 dl majsstärkelse
1 dl hirsflingor
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
3/4 dl flytande margarin
Fyllning
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl turkisk yoghurt
300g färska eller konserverade aprikoser
Tillbehör
3 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Florsocker
Instruktioner
Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa gulorna tillsammans med strösockret. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten. Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker och sätt i kylen. Servera pajen ljummen med den vispade grädden till.
Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.