Glutenfri mandelkaka

Glutenfri mandelkaka

8 portioner
Ljuvligt saftig och mjuk mandelkaka som dessutom är glutenfri. Denna glutenfria mandelkaka har underbara smaker av rosmarin och citron. Så läckert!
Glutenfri mandelkaka
Betyg (38st)

Ingredienser

200 g sötmandel
4 ägg
200 g Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 msk rivet citronskal, gärna obesprutat
1 tsk finhackad rosmarin
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
Dansukker Florsocker
strimlat citronskal, gärna obesprutat

Till formen
margarin
Dansukker Rörsocker Strö

Skålla, skala och mal mandlarna. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smord form, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler. Skär i rutor.

Dofta florsocker över kakan och strö på rivet citronskal vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;