Glutenfri smulpaj med rabarber

cirka 8 portioner
Glutenfri smulpaj med rabarber
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Smuldeg

    • 1 1/2 dl majsstärkelse
    • 1/2 dl boveteflingor
    • 1/2 dl hirsflingor
    • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 50 g hackade hasselnötter
    • 100 g smör eller margarin

    • 500 g rabarber i bitar
    • 1 dl Dansukker Vit Sirap
    • 2 msk potatismjöl

    Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa. Blanda rabarber och sirap i en kastrull och sjud rabarbern så att den mjuknar något. Rör i potatismjölet. Häll rabarbern i en smord form. Strö på smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter.

    Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter eller bär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker