Glutenfria köttbullar

10 portioner 1 timme
Glutenfria köttbullar
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 1/2 dl pofiber
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk kalvfond
  • 1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 ägg
  • smör

Blanda pofiber och mjölk i en skål och låt svälla i cirka 5 minuter. Blanda köttfärs med salt och peppar och finhacka löken. Tillsätt lök, pressad vitlök, kalvfond, muscovadorörsocker och dijonsenap i köttblandningen. Lägg till sist i ägget och rör samman till en slät smet. Forma köttbullar i lagom storlek och stek de i smör.

Receptet är framtaget av

Dansukker