Glutenfria våfflor

cirka 6 laggar
Glutenfria våfflor
Betyg: ( 3 st)

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl maizena
  • 1 dl glutenfri mjölblandning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/4 dl mjölk
  • matfett till våffeljärnet

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda samman maizena, mjölblandning, bakpulver, strösocker och salt i en bunke. Tillsätt mjölk under kraftig omrörning. Rör i smöret. Låt stå och svälla i cirka 20 minuter.

Pensla våffeljärnet med matfett. Häll på drygt 1/2 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.

Ätes direkt med sylt och gärna en klick grädde eller creme fraiche.

Receptet är framtaget av

Dansukker