Glutenfritt fullkornsbröd

2 timmar
Glutenfritt fullkornsbröd
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 7 dl grov glutenfri mjölmix
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk physillumfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 - 3/4 dl Dansukker Mörk Sirap
  • 6 dl yoghurt

Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i sirap och yoghurt och rör hastigt ihop degen. Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter. Täck med folie om brödet blir för mörkt.

Variation på brödet får du om du blandar i
1 1/2 dl finhackade torkade aprikoser
1 1/2 dl torkade tranbär
1 1/2 dl torkade blåbär

Receptet är framtaget av

Dansukker