Ingredienser
12 g jäst
2 1/2 dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk Dansukker Brödsirap
1/2 dl havrekli
ca 6 dl vetemjöl
ev 1 tsk brödkryddor
Pensling
vatten
sesam- eller vallmofrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, ev. krydda, sirap och havrekli. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten. Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250 °C. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.
Tips
Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.