Ingredienser
12 g jäst
2 1/2 dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk Dansukker Brödsirap
1/2 dl havrekli
ca 6 dl vetemjöl
ev 1 tsk brödkryddor
Pensling
vatten
sesam- eller vallmofrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, ev. krydda, sirap och havrekli. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten. Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250 °C. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.
Tips
Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.