Godmorgonbröd

10 stycken
Godmorgonbröd
Betyg: (38st)

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 2 1/2 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Dansukker Brödsirap
  • 1/2 dl havrekli
  • ca 6 dl vetemjöl
  • ev 1 tsk brödkryddor

Pensling

  • vatten
  • sesam- eller vallmofrön

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, ev. krydda, sirap och havrekli. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten. Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250 °C. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.

Tips
Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.

Receptet är framtaget av

Dansukker