Ingredienser
12 g jäst
2 1/2 dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk Dansukker Brödsirap
1/2 dl havrekli
ca 6 dl vetemjöl
ev 1 tsk brödkryddor
Pensling
vatten
sesam- eller vallmofrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, ev. krydda, sirap och havrekli. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten. Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250 °C. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.
Tips
Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!