Gömda plommon

Gömda plommon är plommon i ugn med ett pajtäcke. Dela plommonen på mitten, kärna ur och täck med pajdeg. Servera gömda plommon med glass.

cirka 6 portioner

Betyg (202 st)

Ingredienser

1 1/2 liter (750 g) plommon
3/4 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Deg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl Dansukker Strösocker
125 g smör eller margarin i bitar
1 ägg
1 dl mjölk

Garnering
1 msk Dansukker Florsocker
1 krm mald kanel

Instruktioner

Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Lägg plommonen, med runda sidan ner, i en ugnssäker form. Strö på farinsocker. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt margarinet och arbeta det med fingrarna tills allt är en smulig massa. Tillsätt ägg och mjölk och rör om tills det är en slät smet. Klicka ut smeten över plommonen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Blanda florsocker och kanel och dofta över vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.