Gräddglass på pinne

Gräddglass på pinne utan glassmaskin! Smaksätt med dina favorit bär och njut av hemmagjorda glasspinnar.

ca 8 glassar

PT25M

20 minuter + 5 timmar i frysen

Betyg (580 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Bärrippel
200 g valfria bär
1/2 dl Dansukker Syltsocker
1 msk citronsaft

Glass
4 dl vispgrädde
2 dl kondenserad mjölk, sötad
3 msk Dansukker Glykossirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Koka upp bären med syltsocker och citronsaft tills bären är mjuka. Mosa eller sila bären och ställ åt sidan för att svalna. 

Vispa grädden. Vänd ner kondenserad mjölk och glykossirap i grädden.

Rör slarvigt ner bärrippeln i smeten och häll i glassformar. Ställ i frysen cirka 5 timmar.

Ta ut från frysen några minuter innan de ska ätas och lossa sedan glassarna från formarna. Njut!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.