Gräddglass på pinne

Gräddglass på pinne utan glassmaskin! Smaksätt med dina favorit bär och njut av hemmagjorda glasspinnar.

ca 8 glassar

PT25M

20 minuter + 5 timmar i frysen

Betyg (591 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Bärrippel
200 g valfria bär
1/2 dl Dansukker Syltsocker
1 msk citronsaft

Glass
4 dl vispgrädde
2 dl kondenserad mjölk, sötad
3 msk Dansukker Glykossirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Koka upp bären med syltsocker och citronsaft tills bären är mjuka. Mosa eller sila bären och ställ åt sidan för att svalna. 

Vispa grädden. Vänd ner kondenserad mjölk och glykossirap i grädden.

Rör slarvigt ner bärrippeln i smeten och häll i glassformar. Ställ i frysen cirka 5 timmar.

Ta ut från frysen några minuter innan de ska ätas och lossa sedan glassarna från formarna. Njut!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.