Ingredienser
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sylt
1 liter färska eller frysta bär (t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär)
500 g Dansukker Syltsocker
Fyllning
2 dl vaniljkräm ( köp eller hemgjord)
6 dl vispgrädde
Garnering
250 g färska jordgubbar
1 ask g hallon
1 ask blåbär
Citronmeliss
Instruktioner
Tårtbottnar
Sätt ugnen på 175 grader under- och övervärme.
Klä en springform med bakplåtspapper i botten och sidor.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt fluffigt, minst 5 minuter med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna (vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och ev. vaniljsocker) i en separat skål.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop med slickepott tills smeten är jämn och utan klumpar.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Testa med provsticka, den ska komma ut torr.
Låt svalna i formen i ca 5-8 min innan du vänder den på ett galleri. Låt kallna helt innan du delar den.
Sylt
Lägg bären i en kastrull. Om du använder stora bär som jordgubbar – dela dem i mindre bitar.
Värm upp försiktigt tills bären börjar släppa vätska. Tillsätt syltsockret och rör om
Låt koka i 3–5 minuter, skumma av om det behövs.
Häll upp sylten i rena, varma glasburkar. Sätt på lock direkt och låt svalna upp och ner. Öppnad burk bör förvaras i kylskåp.
Montera
Dela tårtbotten i 3 jämna delar.
Tips: Lägg gärna en bit bakplåtspapper under kanterna av tårtan – det skyddar fatet från gräddspill.
Bred ut sylt, bär, vaniljkräm, vispad grädde eller annan fyllning på varje lager. Avsluta med den översta botten.
Vispa grädden lätt (inte för hårt!) och bred den runt om hela tårtan med en slickepott eller tårtskrapa.
Toppa med jordgubbar, bär och citronmeliss.
- Recept Zofia Selimi @zofias_kok
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?